’t Straatje

Aan het woord is..

Wouter van Teeffelen, eigenaar van Zelfplukboomgaard ’t Straatje

Op mooie plek tussen Zaltbommel en Gameren ligt, bijna onderaan de Gamerschedijk, de Zelfplukboomgaard ’t Straatje. In de herfstvakantieperiode kunnen consumenten daar zelf appels komen plukken. Het is een leuke manier om met kinderen of als volwassene eens zelf het appels plukken te ervaren en met echt lekkere appels naar huis te gaan.

Wouter 2 compEn bovendien leer je in de Zelfplukboomgaard ook wat over de achtergronden van de moderne fruitteelt. Het is een goed betaalbaar en leerzaam uitje waar “stadsbewoners” ook nog eens  inzicht krijgen waar hun voedsel (en appels in het bijzonder) nu vandaan komt.

Maar Zelfplukboomgaard ’t Straatje biedt meer. Vanaf januari 2017 is het mogelijk om zelf een Bommelse Appelboom te adopteren. Als adoptant ben je met je familie welkom op een gezellig samenzijn rond de snoei, de bloei en in de zomer. Op deze manier volg je  om je jouw appelboom en alles wat bij het telen van appels komt kijken. Met

natuurlijk als hoogtepunt in de herfst het plukken van je eigen appelboom.

Van de appels die niet bij de zelfpluk geplukt worden, maken we Bommels Appelsap en in de toekomst nog meer fruitproducten zoals cider en appelstroop. Richting verdere toekomst wil ik met het oog op de bouwplannen van een projectontwikkelaar/eigenaar van het huidige perceel op een nieuwe locatie een  meer blijvende fruitgaard starten met veel meer rassen en gewassen.

 

Wouter aan het woord, start film

  • map

Uitgelicht

Puzzelroute Nieuwe Hollandse Waterlinie. Maak kennis met de bomen en hun betekenis.

Dwaalpunt

Maak kennis met ondernemers uit de streek.

Dwaalmarkt

De Dwaalmarkt op 28 mei j.l. was een groot succes. Klik hier voor info en een sfeerimpressie

Agenda

Ontdek welke evenementen deze streek te bieden heeft in 2017

Contact

Dwaalroutes.nl is een initiatief van

Margje Beekenkamp en Arjan Nienhuis
met financiële ondersteuning van de Provincie Gelderland, Beleef de Waal


Ik heb een vraag / een tip
E-mail:

Zoek in deze site