De App

Met Dwaalroutes kun je fietsend, wandelend of met de auto op ontdekkingstocht langs de Waal. Er zijn Dwaalroutes met verschillende thema’s: van Waallandschap tot historie, en van streekproducten tot zingeving. Download eenvoudig en gratis één of meer Dwaalroutes op je smartphone en je hebt je interactieve gids altijd op zak. Elke route voert langs verschillende Dwaalpunten (highlights). Bij een Dwaalpunt is altijd iets te beleven: je hoort verhalen van vroeger, je krijgt een vraag, of je bekijkt een filmpje van een kenner uit de buurt. Zo ontdek je de omgeving op een nieuwe manier.

Download de gratis app

01 Ga naar de Apple App store of
Google Play store op je smartphone

badge app store badge google play
 

02 Download de app Beleefroutes

beleefapp

 

03 Zoek in de app naar de Dwaalroutes. Als je in het Waalgebied bent, dan staan de Dwaalroutes bovenaan. Ben je verder weg, scroll dan door tot je de Dwaalroutes ziet, en download de route van je voorkeur. Dit kan het snelst bij een wifi-punt. Je kunt kiezen tussen wandelroutes, fietsroutes en autoroutes.

beleefapp overzichtbeleefapp download

 

04 De gekozen route wordt opgeslagen in ‘mijn routes’. Eenmaal geïnstalleerd, kun je de route zo vaak gebruiken als je wilt. Je hebt onderweg alleen GPS en geen internetverbinding nodig, alles staat op je telefoon. De cursor wijst je de weg op overzichtelijke kaarten. De afstanden worden goed aangegeven. Het is ook mogelijk om slechts een deel van een route te doen, precies zoals het je uitkomt.

Er zitten diverse extra’s in de app: je krijgt veel informatie van nabij gelegen horeca, B&B’s en tips voor verrassende ontdekkingen in de omgeving waar je bent.

Hoe werkt de app onderweg?

Onderweg krijg je automatisch allerlei foto’s, tekst en filmpjes met verrassende weetjes over natuur en historie, persoonlijke verhalen van streekkenners of een oefening om de natuur te beleven. Zodra je in de buurt van een Dwaalpunt komt, krijg je een geluidje en/of een trilling. En de highlight licht op in de kaart. Dan valt er dus iets te ontdekken. Bekijk de informatie en laat je verrassen!

Goed om te weten

Het downloaden van een route doe je het snelst bij een wifi punt. Nadat je een route hebt gedownload is er onderweg alleen GPS en geen internetverbinding nodig om een route te volgen. Alles staat dan al op je smartphone: kaarten, filmpjes, foto's etc. Mocht je een deel van een route willen lopen, fietsen of rijden, dan geeft de app automatisch aan waar je de volgende keer verder kunt.

  • map

Uitgelicht

Puzzelroute Nieuwe Hollandse Waterlinie. Maak kennis met de bomen en hun betekenis.

Dwaalpunt

Maak kennis met ondernemers uit de streek.

Dwaalmarkt

De Dwaalmarkt op 28 mei j.l. was een groot succes. Klik hier voor info en een sfeerimpressie

Agenda

Ontdek welke evenementen deze streek te bieden heeft in 2017

Contact

Dwaalroutes.nl is een initiatief van

Margje Beekenkamp en Arjan Nienhuis
met financiële ondersteuning van de Provincie Gelderland, Beleef de Waal


Ik heb een vraag / een tip
E-mail:

Zoek in deze site